SOLARIUM

Τεχνητό μαύρισμα: Ασφαλές, γρήγορο & πιο υγιές.

Solarium για γυναίκες & άνδρες

Τεχνητό μαύρισμα: Ασφαλές. Γρήγορο. Πιο υγιές.

Επειδή, στο σολάριουμ, η ένταση και ο χρόνος έκθεσης στο UV ρυθμίζονται, το τεχνητό μαύρισμα είναι πιο ασφαλές από το μαύρισμα στον ήλιο.

Αντίθετα στη δημοφιλή πεποίθηση, το προσεκτικό ελεγχόμενο μαύρισμα μειώνει τον κίνδυνο να νοσήσει το δέρμα.

Και επειδή η επιδερμίδα πυκνώνει με επαναλαμβανόμενη έκθεση στο φως UV, το μαυρισμένο δέρμα είναι το καλύτερο είδος προστασίας από τον ήλιο.

Καλέστε μας και μαθετε για τα εκπτωτικά μας πακέτα!

Στον χώρο μας παρέχεται και ξαπλωτό (MEGASUN) και όρθιο solarium (Hapro Delta Luxura 500). Επίσης υπάρχουν και ειδικές κρέμες που προστατεύουν και επιταχύνουν το μαύρισμα.

Solarium Πακέτα

Στο χώρο μας μπορείτε να κάνετε μεμονωμένες συνεδρίες solarium αλλά και συμφέροντα οικονομικά πακέτα.

Solarium διάρκειας 6 λεπτών ΤΙΜΗ
1 5 €
6 και 1 Δώρο  (Σύνολο: 7) 30 €
12 και 2 Δώρο (Σύνολο: 14) 50 €
18 και 3 Δώρο  (Σύνολο: 21) 70 €
24 και 4 Δώρο  (Σύνολο: 28) 100 €
30 και 5 Δώρο  (Σύνολο: 35) 120 €
36 και 6 Δώρο  (Σύνολο: 42) 130 €

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Solarium ή Ήλιος;

Το Solarium λόγου ελεγχόμενης ακτινοβολίας, της έντασης και του χρόνου έκθεσης, μπορεί να θεωρηθεί πολύ πιο ασφαλές από την έκθεση στον ήλιο, εφόσον γίνεται σωστή χρήση. Ο ήλιος, λόγω των αστάθμητων παραγόντων όπως της ατμόσφαιρας, της τρύπας του όζοντος, των καιρικών συνθηκών και άλλων παραμέτρων δεν μπορεί να θεωρηθεί αβλαβής, ούτε να έχει συγκεκριμένη και προκαθορισμένη δράση.

Πόσες συνεδρίες Solarium χρειάζονται για ένα βαθύ μαύρισμα;

Εδώ θα πρέπει να γίνει διάκριση σύμφωνα με τον τύπο δέρματος, διότι διαφορετικά αντιδρά στην ακτινοβολία ένας ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμος τύπος σε σχέση με ένα σκουρόχρωμου μεσογειακού τύπου. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι στους ανοιχτόχρωμους τύπους δέρματος θα χρειαστούν 10 – 12 εκθέσεις σε solarium ενώ σε σκουρόχρωμους τύπους 8 – 10 για ένα καλό αποτέλεσμα.

 

Πόσο συχνά μπορώ να κάνω Solarium;

Θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες μετά από κάθε συνεδρία. Όταν κάνουμε 6 λεπτά μπορούμε να κάνουμε και κάθε μέρα. Από τα 6 λεπτά και πάνω συνιστάται να υπάρχει κενό τουλάχιστον μιας ημέρας.

Γιατί πρέπει να φοράμε τα ειδικά προστατευτικά γυαλιά;

Τα μάτια είναι το πιο ευαίσθητο σημείο σας. Το κλείσιμο των βλεφάρων δεν είναι επαρκής προστασία για να σταματήσουν το υπεριώδες φως. Για αυτό το λόγο η χρήση των ειδικών γυαλιών είναι απαραίτητη.

Πόσο καιρό θα διαρκέσει το μαύρισμά μου;

Η διάρκεια εξαρτάται από το βάθος του μαυρίσματος αλλά σίγουρα διαφέρει και από άτομο σε άτομο, ωστόσο ο μέσος όρος κυμαίνεται στις 3-4 εβδομάδες.

Πότε απαγορεύεται να κάνουμε Solarium;

Δεν συνιστάται σε άτομα με αγωγή φαρμάκων φωτοευαισθητοποιήσεως και γυναικών που εγκυμονούν. Επίσης απαγορεύεται το solarium σε όσους κάνουν αποτρίχωση laser.

Πρέπει να χρησιμοποιώ προστατευτικές κρέμες στο Solarium;

Στο Solarium μπορείτε να μπείτε και χωρίς κρέμα. Δεν είναι υποχρεωτικό. Υπάρχουν όμως κρέμες για πριν, για τη διάρκεια της συνεδρίας, και για μετά.

Το Solarium επειδή είναι ελεγχόμενη ακτινοβολίας δεν χρειάζεται αντηλιακή προστασία όταν δεν γίνονται χρονικές καταχρήσεις. Τα αντηλιακά είναι για να μας προστατεύσουν από τις υπόλοιπες ακτινοβολίες του ηλίου που ούτως η άλλως δεν υπάρχουν στο Solarium.

Οι κρέμες που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του Solarium, είναι οι επιταχυντές μαυρίσματος και έχουν σαν σκοπό τους να επιτρέψουν στα μελανινοκύτταρα να παράγουν περισσότερη μελανίνη με την ίδια ποσότητα ενέργειας και για αυτό προτείνεται η χρήση τους.

Επίσης μετά το Solarium επειδή ξεραίνεται η επιδερμίδα, προτείνεται η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας, όπως θα κάνατε και μετά από μια πολύωρη έκθεση στον ήλιο.

To τατουάζ μου θα αλλοιωθεί με το Solarium;

Όλα τα τατουάζ σταδιακά εξασθενούν και σβήνουν , αλλά αυτό δεν είναι πάντα άμεσο αποτέλεσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Μερικά χρώματα μελανιού, παρόλα αυτά, ειδικά το πράσινο και το κόκκινο, μπορούν να προκαλέσουν μια αλλεργική αντίδραση ειδικά όταν συνδέονται με το ηλιακό φως.

Για να το αποφύγουμε ,είναι καλύτερο να προστατεύουμε τα τατουάζ από τον ήλιο και από το Solarium με ένα αντηλιακό.

Μαυρίζει το Solarium το ίδιο με τον ήλιο;

Στην ουσία ναι. Ένα Solarium τελευταίας τεχνολογίας εκπέμπει όμως πολύ λιγότερο UVB & UVA. Δηλαδή μαυρίζει κανείς γρηγορότερα, χωρίς να υφίσταται ο κίνδυνος του εγκαύματος.

Επιτρέπεται όταν κάνουμε Solarium να φοράμε κοσμήματα;

Όχι, για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι η αποφυγή λευκών γραμμών. Ο δεύτερος είναι ότι υπάρχει η πιθανότητα , σε συνδυασμό με τον ιδρώτα που θα δημιουργηθεί και το είδος του υλικού του κοσμήματος , να σχηματιστούν ερεθισμοί στο δέρμα.

Επιτρέπεται να φοράμε makeup όταν κάνουμε Solarium;

Όχι. Το makeup μπορεί να κάνει την επιδερμίδα πιο ευαίσθητη στην ακτινοβολία ή ακόμη και να προκαλέσει ανεπιθύμητες κηλίδες και λεκέδες.

Μαυρίζουν περισσότερο οι φακίδες ή άλλου είδους δερματικοί λεκέδες στις πρώτες επισκέψεις Solarium;

Ναι, μαυρίζουν περισσότερο από κάθε άλλο τμήμα του δέρματος, που δεν δέχτηκε ακτινοβολία και σ’αυτούς ενεργοποιείται άμεσα το γκρίζο – καστανό απευθείας μαύρισμα, αφού το υπόλοιπο δέρμα χρειάζεται μερικές ημέρες για να ενεργοποιήσει το μαύρισμα. Μετά από 24 ώρες υποχωρεί πάλι αυτή η διαδικασία.

Γιατί πρέπει να έχω μια σχετική κίνηση την διάρκεια του Solarium;

Αν δεν θέλεις να αποκτήσεις λευκές λωρίδες μετά τις πρώτες συνεδρίες άρχισε να αλλάζεις τη στάση των άκρων (χεριών και ποδιών). Μην παραμένεις διαρκώς με τα χέρια κολλημένα στα πλευρά, γιατί τα σημεία που κρύβονται θα παραμείνουν λευκά.

Γενικοί κανόνες:

– Είναι ακατάλληλο αν είστε κάτω από 17 ετών.

– Πάντα να φοράτε προστατευτικά γυαλιά.

– Μην χρησιμοποιήσετε αρώματα , ή αποσμητικά πριν το Solarium.

– Βγάλτε τα κοσμήματα , ρολόγια , κτλ.

– Ξεκινήστε με πολύ λίγα λεπτά στις πρώτες συνεδρίες και σταδιακά αυξήστε τον χρόνο παραμονής σας στο Solarium.

– Ποτέ μην κάνετε Solarium δύο φορές τη μέρα.

– Χρησιμοποιείστε τις ειδικές κρέμες για Solarium που σας συστήνουν.

Αποφύγετε το Solarium αν ...

– Έχετε προβλήματα με αιμοφόρα αγγεία ( Φλεβίτες , κτλ.)

– Είστε έγκυος ή θηλάζετε.

– Έχετε πληγές.

– Κάνετε αποτρίχωση LASER.

Οι χώροι των Solarium